Categorieën

  • Overzettreden
  • Stootborden
  • Eiken vloer
  • Kleuren olie
  • Onderhoudsproducten
  • Lijmen en kitten
  • Trapspin
  • Antislipstrip (los)
  • RVS Trapleuningen
  • RVS Trapleuningen zwart

Doeltreffende oplossing met overzettreden

Bent u klaar met vloerbedekking of is de trap niet glad genoeg om te schilderen, kortom is uw trap toe aan een opknapbeurt? Dan zijn de overzettreden van Intven traprenovatie een doeltreffende oplossing. Uw trap krijgt binnen een dag een compleet nieuwe en warme uitstraling, zonder enig hak of breekwerk. 

Waar moet u op letten bij traprenovatie?

Voordat u uw bestelling kunt plaatsen is het belangrijk dat u nadenkt over de volgende punten. 

Kies een kleur voor uw overzettreden

Voordat u de trap kunt renoveren moet u de overzettreden bewerken met olie, lak of een beits. Wij adviseren de monocoat olie, deze olie is namelijk zeer makkelijk in gebruik. De olie geeft niet alleen bescherming tegen het intrekken van vocht en vuil, maar de olie geeft ook de gewenste kleur aan de trap. Kies dus eerst uw kleur. Als u twijfelt tussen bepaalde kleuren kunt u ook eerste enkele proef monsters bestellen, zodat u zeker de juist kleur kiest. Wij leveren een kwalitatieve kleuren olie die bestaat uit 2 componenten, die u maar één keer hoeft aan te brengen. De olie brengt u aan op de overzettreden en is zo in één keer op kleur maar ook jarenlang beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Hoeveel overzettreden hebt u nodig?

 

Tel het aantal treden. 

Voor de bovenste trede, de trede die met de overgang naar de overloop, heeft u in de meeste gevallen een uitlooptrede nodig. 

Meet de langste lengte van elke trede op. 

Reken uit hoeveel treden u nodig heeft en met welke lengte. 

Voor de treden in de draai van de trap bestelt u doorgaans de dubbele treden van 140 cm. 

Voor de rechte treden besteld u de dubbele of enkele treden van 100 cm. 

Vergeet niet de gewenste kleur antislipstrip te kiezen.

Overzettreden voor een dichte trap?

Hebt u een dichte trap en wilt u evt. ook nieuwe stootborden? Stootborden gebruikt u voor de verticale delen van de trap. U heeft keuze uit 2 soorten. Het eiken fineer stootbord die u kunt oliën in de zelfde kleur als uw overzettreden. Of u hebt de keuze uit een wit stootbord in ral 9010. Meet de stootborden met de langste lengte op en bestel.

Traprenovatielijm en afwerkkit

Met de SMP traprenovatielijm kunt u de opmaat gezaagde materialen vastlijmen. De traprenovatielijm kokers passen in een standaard kitspuit. De SMP traprenovatielijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van overzettreden. De lijm heeft een dempende werking door blijvende elasticiteit. Met de afwerkkit spransparant kit u de kleine naadjes af tussen de treden en zijkanten van uw trap. Met de afwerkkit wit kit u de witte stootborden af indien besteld.

Trapspin

Een trapspin is onmisbaar gereedschap voor het inmeten van uw traptreden. De opgenomen maat neemt u in één keer over op de trede en u zaagt deze probleemloos in de juiste vorm. Een trapspin kunt u bij ons nu kopen voor een zeer scherpe prijs! 

Montagedienst


Hebt u zich toch bedacht? Wilt u ook de zijkanten (trapwangen) van uw trap bekleden? Of wilt u er bij voorbaat niet zelf aan beginnen? Belt u dan met onze vakman voor een afspraak. In één dag hebben wij uw trap gerenoveerd. 

Levering


De levering wordt door DHL of PostNL verzorgd. De bestelling wordt doorgaans direct na betaling verzonden. U krijgt vooraf een email met daarin de verwachte levertijd. Was u niet aanwezig op moment van geplande aflevering? Dan vindt u een kaart in de brievenbus met daarop een bezorgcode. Met behulp van deze bezorgcode, uw postcode, en het soort pakket, kunt u hier een nieuwe bezorgmogelijkheid kiezen. 

Onderhoud

Een gerenoveerde trap met overzettreden is onderhoudsarm. Doorgaans kunt u het beste de trap afdoen met een stofdoek of stofzuiger. Eens per 8 jaar behandelt u de overzettreden met de kleuren olie indien nodig. Voor het grondig schoonmaken gebruikt u de monocoat soap. Hiermee verwijderd u gemakkelijk al het vet en vuil zonder een laag achter te laten. Onze refresh spray kunt u gebruiken om de bescherming van de monocoat oil te herstellen en op te frissen na intensief gebruik.


Contact

Hebt u nog vragen voor het plaatsen van een bestelling? Neem dan gerust contact met ons op. De telefoon wordt beantwoord door een vakman die u direct op weg helpt.

+31 (0)497 842 101
Ik wil mijn trap samenstellen